#NoapteaCercetatorilor la Universitatea din Pitești, Vineri, 24 septembrie, orele 16:00 - 21:00, zona corpului A al Universității din Pitești (str. Doaga nr. 11)

Evenimentul din seria Noaptea Cercetătorilor Europeni organizat în cadrul proiectului ReCoN-nect de către Universitatea din Pitești va aduce în fața publicului larg un program despre știință, tehnologie, inovație, gândit, în special, pentru a inspira imaginația elevilor și entuziasmul părinților.

 Așadar, deschidem porțile pentru cei ce doresc să afle mai multe despre provocările științei. Am gândit un tur al celor mai bine dotate laboratoare de cercetare, presărat cu demonstrații și cu mici studii de caz menite să inspire imaginația vizitatorilor noștri (elevi si părinți) : microscopie optică și electronică pentru investigații în domenii dintre cele mai diverse (știința materialelor, nanomateriale, biologie, mineralogie, criminalistică etc); automobile inteligente (modelarea comportamentului uman, captarea și prelucrarea imaginilor, utilizarea termoviziunii în conducerea vehiculelor pe timp de noapte etc.), 3D printing sau fabricare asistată de calculator, realitate virtuală și augmentată (VR-AR), carburanți și motoare termice, simulare avansată referitoare la aerodinamica internă și externă a autovehiculelor.

 

Contact: 0746.10.15.80 (Dr. Ana GAVRILUȚĂ – director Centrul de Cercetare-Dezvoltare-Inovare și Transfer Tehnologic al Universității din Pitești)

Citit 610 ori
Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework