Ziua Microbiologiei marcată la Universitatea Pitești

Studenţii din cadrul programelor de studii de licență Biologie, Ecologie și protecția mediului, Horticultură și masteranzii de la Biologie medicală au participat la manifestarea concurs ”Ziua microbiologiei” organizată de Departamentul Științe ale Naturii.

La concurs, alături de studenţii Universităţii din Piteşti, au fost prezenţi elevi de la Liceul Teoretic ”I. Cantacuzino” Pitești și Liceul Tehnologic ”Ferdinand I” Curtea de Argeș.

Evenimentul a fost realizat în colaborare cu Centrul medical Sanovital, Asociaţia Română de Pteridologie și Centrul de Cercetări pentru Protecţia naturii.

Cu o tematică diversă, concursul a presupus prezentarea unor lucrări despre microorganisme din medii naturale sau cu importanță biotehnologică, precum și despre agenți patogeni cu virulență ridicată, cu impact major asupra sănătății oamenilor, animalelor și plantelor.

Concursul a avut o secțiune pentru studenți/masteranzi, în care au fost prezentate 16 comunicări orale și o secțiune pentru elevi, cu lucrări sub formă de poster.

Lucrările au fost evaluate de specialiști de la unități medicale din Pitești (medici de laborator și biologi).

S-a acordat premii, mențiuni din fondurile Asociației Române de Pteridologie și certificate de participare.

 

Citit 40 ori
Go to top
Template by JoomlaShine