Seminar Interactiv la Asistență Socială cu prilejul Zilei Internaționale a Romilor

Ziua Internaţională a Romilor (8 Aprilie) a fost marcată de studenţii de la programul de studiu Asistenţă Socială, din cadrul Facultăţii de Ştiinţe ale Educaţiei Ştiinţe Sociale şi Psihologie, printr-un  seminar interactiv. Invitaţi au fost d-nul Liţă Marius, Inspector pe problemele romilor - Instituţia Prefectului judeţului Argeş,  Tincă Bombonel, expert în probleme ale romilor, cu atribuţii în Asistenţă Socială, din cadrul Primăriei Cetăţeni şi, din partea Organizaţiei Partida Romilor, d-na Petre Manuela (secretar).           

Scopul seminarului  a fost acela de a atrage atenţia asupra problemelor cu care se confruntă romii, inegalităţile şi formele de discriminare la care sunt expuşi zilnic şi repercusiunile care se răsfâng asupra întregii sociatăţi româneşti. Dezbaterea  a adus în discuţie  şi importanţa integrării educaţionale, profesionale şi sociale a  romilor, mai ales prin implicarea directă a asistenţilor sociali din comunităţile rurale. 

Ziua internaţională a romilor se sărbătoreşte în fiecare an la începutul lunii aprilie. Ideea de a marca o astfel de zi a luat naştere la Londra, in 1971, la primul congres internaţional al romilor.

 

 

 

Citit 140 ori
Go to top
Template by JoomlaShine