Challenge KLC 2019: UPIT câștigă Titlul Național la clasa “propulsie electrică’’

Universitatea din Pitești a câștigat locul I la categoria “propulsie electrică’’ din cadrul celei de-a 9-a ediții a competiției Challenge Kart Low Cost (KLC), desfășurată la Universitatea din Craiova în perioada 10-11 mai 2019. La cealaltă categorie a competiției, "propulsie termică", Universitatea din Pitești s-a clasat pe locul al III-lea. 

Câștigătorii sunt studenți ai programului de studiu Autovehicule Rutiere (AR) din cadrul Facultății de Mecanică și Tehnologie. 

  • echipa "propulsie termică": Dumitru DUMINICĂ, Nicușor DUMINICĂ, Ovidiu MANTA, Gheorghe LEASU, Valentin CHIRCU, Georgiana SAVU, Cătălin TUDOR, Mircea DOBRINOIU, Codruț UȚĂ 
  • echipa "propulsie electrică": Nicoleta OLĂRESCU, Roxana NILĂ, Alexandru BALTAG, Cosmina BĂDESCU, Cosmin COADĂ, Alex BUYUKDAG 

ChallengeKartLowCost este o competiție studențească franco-română, inițiată în 2011 și gândită să se desfășoare alternant, un an în Franța, celălalt în România. KLC are două componente: o competitie de karturi propulsate de motoare termice și o competiție de karturi propulsate de motoare electrice. Este o competiție de proiecte de inginerie, ca urmare a faptului că studenții participanți concurează cu kart-uri la a căror dezvoltare contribuie esențial (concepție, proiectare, execuție). Pentru dezvoltarea proiectelor, dincolo de cunoștințele tehnice, se face apel la caracteristicile-cheie ale profesiei de inginer: munca în echipă/organizarea unei echipe astfel încât să fie respectate termenele, capacitatea de a selecta soluţii inginereşti, având constrângeri de costuri şi de timp; așadar, gestiunea compromisului, fair-play, inventivitate.

 

Citit 417 ori
Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework