Internship Guvernul României: înscrieri până la 26 mai 2019

Studenţii şi absolvenții de studii superioare sunt invitați să aplice, până la 26 mai 2019, la cea de-a VII-a ediție a Programului Oficial de Internship al Guvernului României. 

Condițiile de participare, precum și formularul de înscriere sunt disponibile pe site-ul  www.internship.gov.ro

Programul Oficial de Internship al Guvernului României are ca scop facilitarea cunoașterii de către interni a specificului activității Guvernului României, prin intermediul unor experiențe de lucru, menite a le dezvolta abilitățile practice și competențele profesionale.

Anul acesta, în cadrul Programul Oficial de Internship al Guvernului României sunt alocate 200 de locuri la 55 de ministere, autorități și agenții ale administrației publice centrale, ce au calitatea de organizații- gazdă.

Programul Oficial de Internship al Guvernului va oferi tinerilor oportunitatea, timp de două luni, pe parcursul celor 8 ore/zi, de a învăța modul de funcționare și organizare a administrației publice de la funcționari publici cu experiență.

De asemenea, cei 200 de interni vor avea oportunitatea de a participa la diverse vizite de informare-documentare la sediile instituțiilor administraţiei publice centrale, mediului asociativ care participă în mod activ la actul de guvernare și reprezentanțe ale ambasadelor, pentru a învăţa mai mult despre procesele democratice şi politicile publice adoptate în România.

Dacă până acum fiecare participant la Programul de Internship primea o bursă în cuantum de 1000 lei, organizarea ediției din acest an vine cu o noutate majoră, internii vor beneficia de o indemnizație lunară pentru internship în valoare de 2080 de lei brut. O altă noutate se referă la faptul că perioada de desfășurare a programului de internship este considerată vechime în câmpul muncii.

La finalul perioadei de internship, internii vor primi un certificat din partea Guvernului României şi, la cerere, o scrisoare de recomandare din partea tutorilor.

Calendarul de organizare şi desfăşurare a ediţiei 2019 a Programului Oficial de Internship al Guvernului României:

  • 10 aprilie - 26 mai: depunerea candidaturilor;
  • 27 - 28 mai: evaluarea dosarelor;
  • 29 mai: publicarea rezultatelor;
  • 29 mai - 5 iunie: evaluarea aplicațiilor;
  • 6 iunie: publicarea rezultatelor;
  • 12 iunie - 26 iunie: interviuri Skype;
  • 28 iunie: anunțarea rezultatelor finale;
  • 15 iulie: deschiderea Programului Oficial de Internship al Guvernului României;
  • 13 septembrie: închiderea Programului Oficial de Internship al Guvernului României.

 

 

Citit 497 ori
Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework