Profesori și studenți ai Universității din Alicante în vizită la UPIT

Urmare a acordurilor Erasmus stabilite între Universitatea din Pitești și Universitatea din Alicante, Spania, în perioada 8-12 sept 2019, UPIT a primit vizita unei numeroase delegații de cadre didactice și studenți de la universitatea parteneră. Programul vizitei a cuprins, pe de o parte, activități sportive și, pe de altă parte, discuții și schimburi de idei în domeniul științelor umaniste și al artelor. 

Delegația Universității din Alicante a fost condusă de conf. univ. dr. Cătălina Iliescu-Gheorgiu, de la departamentul de Traductologie și de către Juan Escarre, vicecampion olimpic la hokey pe iarbă, reprezentanți ai Prorectorului pentru cultură, sport și limbi străine, Carles Cortes. Aceștia au fost primiți de către conf. univ dr. Daniel Roșu - din partea Centrului de Cercetare pentru Performanță Umană din cadrul Departamentului Educație Fizică și Sport al Facultății de Stiințe, Educație Fizică și Informatică și de către lect. univ. Bogdan Cioabă - din partea Centrului de Cercetare asupra Imaginarului. IMAGINES, din cadrul Facultății de Teologie, Litere, Istorie și Arte. 

În data de 11 septembrie a avut loc întâlnirea fotbalistică dintre echipa Universității din Alicante – echipă semiprofesionistă, corespondentă ligii a IV-a din Spania – și Club Real Bradu, terminată cu victoria echipei românești cu scorul de 2-1. De altfel, echipa de fotbal din Alicante a fost cantonată și s-a antrenat la baza sportivă a clubului Real Bradu. Circa jumătate  din jucătorii echipei Club Real Bradu sunt studenți sau absolvenți ai Universității din Pitești. 

Au avut loc și întâlniri și discuții cu membri ai Centrului IMAGINES vizând continuarea colaborării deja existente, mai ales în domeniul traductologiei, domeniu foarte bine reprezentat în ambele univesrități.   

Vizita la UPIT a delegației de la Universitatea din Alicante s-a soldat cu concretizarea acordurilor și a parteneriatelor deja existente și cu angajamente de stabilire a unor noi proiecte, prin extinderea și diversificarea celor deja existente. Anul următor, echipa Universității Alicante își propune o revanșă, de data aceasta pe teritoriu spaniol.

 

 

Citit 545 ori
Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework