38 de lucrări prezentate în cadrul celei de-a XXIII-a Conferințe Anuale a Societății de Științe Matematice, desfășurată la UPIT

Aproape 70 de profesori de matematică din 14 orașe din România și de la trei universități din Statele Unite au participat, în perioada 11-13 octombrie, la cea de-a XXIII-a Conferință Anuală a Societății de Științe Matematice, găzduită de Universitatea din Pitești. Timp de trei zile, în cadrul lucrărilor în plen și pe secțiuni, participanții au prezentat 38 de lucrări pe teme de actualitate din domeniul matematicii. 

”Geometrie Neeuclidiană, intepretări fizice și aplicații în fizică”,Tetraedre ideale în geometria hiperbolică”, ”Operatori demicontractivi. O contribuție românească remarcabilă”, ”Interdisciplinaritate:matematica și educația fizică”, ”Numărul e și constanta lui Euler”, ”Inegalitatea Bernoulli tratată elementar”, ”De la Data Analysis la Topologie” sunt câteva titluri din lucrările prezentate în cadrul celor trei secțiuni ale Conferinței: Cercetare matematică, Problemistică și Didactica matematică și istoria matematicii. 

Au fost prezenți profesori de la școli gimnaziale, licee și universități din Bacău, Brașov, București, Câmpulung-Muscel, Cluj, Constanța, Corabia, Curtea de Argeș, Drobeta Turnu-Severin, Galați, Iași, Medgidia, Pitești, Roman. Au participat, totodată, prof.Dan Burghelea (Ohio State University, Columbus, Ohio), Radu Remus (University of Toronto, Canada), Bogdan Suceavă (California State University, Fullerton, California). 

Cea de-a XXIII-a Conferință Anuală a Societății de Științe Matematice din România, desfășurată la Universitatea din Pitești, a fost organizată de Societatea de Științe Matematice din România (SSMR) – filiala Argeș, Institutul de Matematică ”Simion Stoilow” al Academiei Române, cu sprijinul UPIT și al Școlii Gimnaziale ”Mihai Eminescu” din Pitești. 

 

Citit 1228 ori
Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework