Studenți de la Filologie și Actorie la ediția din noiembrie a atelierului Cartea și Filmul

La doar o zi după Ziua internațională a studentului, ce comemorează dureroasa represiune nazistă a demonstrațiilor studențești din Praga, atelierul Cartea și Filmul, organizat luni, 18 noiembrie 2019, de Departamentul UPIT de Limbă, Literatură, Istorie și Arte, prin Centrul de Cercetare a Imaginarului. IMAGINES a propus studenților departamentului să se reunească sub semnul bucuriei de a trăi. Organizatorii și moderatorii au readus în atenția studenților un personaj seducător, controversat, dar mereu fascinant: Don Juan, în versiunile literare ale lui Tirso de Molina, Molière și Mérimée și în versiunea musical-ului Don Juan, de Félix Gray și Gilles Maheu. 

Participanții au redescoperit perenitatea și versatilitatea unui personaj născut în Spania anului 1616, dar care a supraviețuit modelor, curentelor literare și muzicale, îmbogațindu-se cu fiecare ocurență. El balansează între seducătorul îndrăgostit de frumusețea femeilor al lui Tirso, ateul seducător, liber-gânditor și ipocrit al lui Molière, păcătosul penitent al lui Mérimée și seducătorul îndrăgostit de toate femeile, dar care moare pentru iubirea uneia singure, Maria, din musical-ul lui Gray. 

Atelierul desfășurat luni, 18 noiembrie 2019, este al doilea din acest an universitar. Au fost prezenți numeroși studenți de la secția Artele spectacolului-Actorie și filologi de la secțiile Română-Franceză, Engleză-Spaniolă și Engleză-Franceză. 

Ediția din decembrie 2019 a atelierului Cartea și Filmul va continua cu Numele trandafirului  (Umberto Eco).

 

Citit 840 ori
Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework