Dan Badea

Dan Badea

Universitatea din Piteşti s-a făcut remarcată şi anul acesta la concursul national de traduceri literare Mot à monde, prin participarea Alexandrei Gheorghe, absolventă a programului de studii Limbi Moderne Aplicate, actualmente studentă în cadrul Masterului de Limbaje Specializate şi Traducere Asistată de Calculator.

Alexandra s-a calificat pe locul al III-lea, la această ediţie  participând studenţi din paisprezece universităţi din ţară,  printre  care Babeş Bolyai, ASE Bucureşti, Universitatea din Craiova, Universitatea Alexandru Ioan Cuza din Iaşi, Universitatea Lucian Blaga din Sibiu, Universitatea de Vest din Timişoara etc. Universitatea din Piteşti, prin studenţi ai Facultăţii de Litere, a fost prezentă încă din anul 2011 la acest concurs, organizat de Institutul Francez din Cluj Napoca în parteneriat cu OIF şi AUF (https://motamonde.wordpress.com), obţinând în repetate rânduri premii şi menţiuni. Concursul constă în traducerea unui fragment din romanul câştigător al Premiului celor 5 continente din anul precedent iar premianţii se bucură, în cadrul festivităţii de premiere organizată la Institutul Francez din Cluj, de întâlnirea cu însuşi autorul romanului. Laureatul Premiului celor 5 continente – 2019 este scriitorul canadian Gilles Jobidon, cu romanul Le tranquille Affligé.

Universitatea din Pitești vă așteaptă la studii, ca în fiecare an, pe voi, candidații ce gândiți și simtiti românește, de oriunde v-ați afla.
Pentru voi am scos la concurs locurile incluse în categoria ”Români de Pretutindeni!”
UPIT poate deveni și pentru voi un alt fel de ... acasă!
Vă așteptăm!
 
Detalii în pliantul atașat sau la adresa: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.