Search
Close this search box.

Olimpiada Națională – Aria curriculară „Tehnologii” – Domeniul Mecanică, la Universitatea Națională de Știință și Tehnologie POLITEHNICA București – Centrul Universitar Pitești

În perioada 26 – 30 aprilie 2024, Argeșul devine epicentrul excelenței în domeniul mecanicii, găzduind etapa națională a Olimpiadei Naționale – Aria curriculară „Tehnologii” – Domeniul Mecanică. Evenimentul va avea loc în spațiile laboratoarelor Facultății de Mecanică și Tehnologie de la Universitatea Națională de Știință și Tehnologie POLITEHNICA București – Centrul Universitar Pitești.

Această competiție reprezintă o șansă pentru tinerii pasionați de mecanică din întreaga țară, oferindu-le oportunitatea de a-și demonstra abilitățile și cunoștințele într-un mediu competitiv și stimulativ. Participanții vor fi testați într-o varietate de discipline din domeniul mecanicii, de la proiectare și construcție la întreținere și inovație.

Organizatorii evenimentului, alături de Universitatea Națională de Știință și Tehnologie POLITEHNICA București, au pregătit un cadru propice pentru desfășurarea unei competiții de nivel înalt, unde fiecare participant va avea șansa de a străluci și de a-și demonstra potențialul.

Festivitatea de deschidere a fost un moment solemn și plin de inspirație, în care s-au adunat lideri academici, oficialități și participanți entuziaști pentru a marca începutul unei experiențe pline de provocări și excelență.

Dumitru Tudosoiu, Inspector General al Inspectoratului Școlar Județean Argeș, Preşedintele comisiei județene de organizare a  Olimpiadei Naționale – Aria curriculară „Tehnologii” – Domeniul Mecanică a adresat cuvinte călduroase de bun venit și încurajare tuturor participanților.

Alin Mazăre, vicepreședintele Senatului Universitar, a subliniat rolul vital pe care îl joacă competițiile academice în promovarea excelenței și în dezvoltarea viitoarelor generații de profesioniști în domeniul tehnic.

Tudor Petrescu, prorectorul coordonator al Centrului Universitar Pitești, a împărtășit cu participanții entuziasmul și mândria de a găzdui o astfel de competiție națională. A evidențiat importanța colaborării între instituțiile academice și industrie pentru a pregăti tinerii pentru provocările și oportunitățile viitorului în domeniul mecanicii.

Monica Iordache, Președintele Asociației Generale a Inginerilor din România, Sucursala Argeș, a împărtășit cu participanții entuziasmul și mândria în a găzdui o astfel de competiție națională. A evidențiat importanța colaborării între instituțiile academice și industrie pentru a pregăti tinerii pentru provocările și oportunitățile viitorului în domeniul mecanicii.

Alin Rizea, Președintele Comisiei Centrale a Olimpiadei Naționale – Aria curriculară Tehnologii, domeniul Mecanică și Decanul Facultății de Mecanică și Tehnologie de la Universitatea Națională de Știință și Tehnologie POLITEHNICA București, a adresat un cuvânt de încurajare elevilor participanți.

Discursul Danielei Frangopol, Președinte Executiv al Comisiei Centrale a Olimpiadei Naționale – Aria curriculară Tehnologii, domeniul Mecanică, Inspector Școlar învățământ profesional și tehnic, Inspectoratul Școlar Județean Constanța, a adus în atenție importanța acestui eveniment și a susținerii continue a tinerilor talentați.

Festivitatea de deschidere a continuat apoi cu momente artistice care au încântat audiența și au adăugat o notă de culoare și diversitate evenimentului.

Share

TE-AR PUTEA INTERESA ȘI
ULTIMELE POSTĂRI
Se împlinesc 200 de ani de la prima interpretare a Simfoniei a 9-a, compusă de Ludwig van Beethoven, astfel dedicăm următoarele minute uneia din cele mai renumite compoziții ale sale.
Sâmbătă, 11 mai 2024, Departamentul Matematică-Informatică din cadrul Centrului Universitar Pitești - POLITEHNICA București a organizat a V-a ediție a Concursului regional de programare "Programming Day" pentru elevi de liceu și studenți.
La Centrul Universitar Pitești – Politehnica București a fost celebrat evenimentul istoric prin care s-a creat Uniunea Europeană. Evenimentul a fost onorat de prezența distinșilor oficiali academici ai instituției: Rectorul Mihnea Costoiu, Prorectorul Coordonator- Cristian Negrescu, Prorectorul Centrului Universitar Pitești- Tudor Petrescu și Vicepreședintele Senatului UNiversitar- Alin Mazăre, care au adresat un călduros cuvânt de bun-venit participanților.