Search
Close this search box.

Simfoniei a 9-a, Ludwig van Beethoven- 200 de ani de la prima interpretare

Se împlinesc 200 de ani de la prima interpretare a Simfoniei a 9-a, compusă de Ludwig van Beethoven, astfel dedicăm următoarele minute uneia din cele mai renumite compoziții ale sale.
Piesa a fost interpretată pentru prima dată la 7 mai 1824, la Viena, unde compozitorul german a trăit şi a lucrat. Simfonia a 9-a, compusă de Ludwig van Beethoven este considerată la scară largă drept una dintre capodoperele muzicii clasice occidentale.
Beethoven însuşi a ajutat la desfăşurarea primei interpretări a simfoniei, în pofida faptului că îşi pierduse din ce în ce mai mult auzul.

Share

TE-AR PUTEA INTERESA ȘI
ULTIMELE POSTĂRI
Proiectul EUDiTi – Europe Digi Twins susține transformarea digitală și utilizarea tehnologiilor verzi la nivelul învățământului superior prin încurajarea practicilor inovatoare de învățare și de predare. Ca parte a programului Erasmus+, EUDiTi își propune să abordeze prioritățile educaționale cheie, oferind studenților, educatorilor și profesioniștilor din grupul țintă o platformă de ultimă generație pentru înțelegerea și utilizarea tehnologiei Digital Twins.