Search
Close this search box.

Lansarea volumului „Roman Dacia and the Roman Army”

Un eveniment editorial a avut loc la Facultatea de Teologie, Litere, Istorie și Arte a Centrului Universitar Pitești – POLITEHNICA București. A fost lansat volumul „Roman Dacia and the Roman Army”, dedicat remarcabilului profesor Liviu Petculescu, cu ocazia aniversării sale de 75 de ani.

Cartea editată de profesorul Constantin Barbulescu din cadrul Centrului Universitar Pitești – POLITEHNICA București reprezintă o cercetare de actualitate asupra echipamentelor militare romane găsite în Barbaricum, dincolo de sistemul de apărare roman. Volumul aduce în atenția publicului o reconstrucție detaliată a vieții militare romane.

Liviu Petculescu și-a desfășurat cea mai mare parte din activitatea sa profesională la Muzeul Național de Istore a României, dar a fost și profesor al Centrului Universitar Pitesti. A făcut parte din generația fondatorilor acestei instituții și a lucrat mult la constituirea colecțiilor, aducerea patrimoniului ce urma a fi expus.

Evenimentul de lansare a volumului „Roman Dacia and the Roman Army” marchează o aniversare importantă și îmbogățește patrimoniul academic și cultural al României.

Share

TE-AR PUTEA INTERESA ȘI
ULTIMELE POSTĂRI
Echipele Facultății de Mecanică și Tehnologie au triumfat la Concursul Internațional Studențesc KART LOW COST 2024, desfășurat la Institutul Superior de Automobile și Transporturi din Nevers, Franța. Sub îndrumarea profesorilor, studenții au conceput și realizat două karturi, unul electric și unul termic, câștigând locul întâi la toate probele. Competiția a avut două etape: prezentarea proiectelor inginerești în fața unui juriu și testarea karturilor pe circuitul Magny-Cours. Echipele au excelat atât în detalierea tehnică și justificarea bugetului, cât și în demonstrarea abilităților de conducere și rezolvarea problemelor tehnice, evidențiind ingeniozitatea și spiritul de echipă.
La Centrul Universitar Pitești - POLITEHNICA București a avut loc a IX-a ediție a workshopului "Fabrica Virtuală: o interfață între universitate și industrie, Meseriile viitorului în contextul unei revoluții industriale". Evenimentul a reunit profesioniști, cadre didactice și studenți pentru a discuta și explora importanța inteligenței artificiale în dezvoltarea companiilor.