Search
Close this search box.

Lansarea volumului „Roman Dacia and the Roman Army”

Un eveniment editorial a avut loc la Facultatea de Teologie, Litere, Istorie și Arte a Centrului Universitar Pitești – POLITEHNICA București. A fost lansat volumul „Roman Dacia and the Roman Army”, dedicat remarcabilului profesor Liviu Petculescu, cu ocazia aniversării sale de 75 de ani.

Cartea editată de profesorul Constantin Barbulescu din cadrul Centrului Universitar Pitești – POLITEHNICA București reprezintă o cercetare de actualitate asupra echipamentelor militare romane găsite în Barbaricum, dincolo de sistemul de apărare roman. Volumul aduce în atenția publicului o reconstrucție detaliată a vieții militare romane.

Liviu Petculescu și-a desfășurat cea mai mare parte din activitatea sa profesională la Muzeul Național de Istore a României, dar a fost și profesor al Centrului Universitar Pitesti. A făcut parte din generația fondatorilor acestei instituții și a lucrat mult la constituirea colecțiilor, aducerea patrimoniului ce urma a fi expus.

Evenimentul de lansare a volumului „Roman Dacia and the Roman Army” marchează o aniversare importantă și îmbogățește patrimoniul academic și cultural al României.

Share

TE-AR PUTEA INTERESA ȘI
ULTIMELE POSTĂRI
Proiectul EUDiTi – Europe Digi Twins susține transformarea digitală și utilizarea tehnologiilor verzi la nivelul învățământului superior prin încurajarea practicilor inovatoare de învățare și de predare. Ca parte a programului Erasmus+, EUDiTi își propune să abordeze prioritățile educaționale cheie, oferind studenților, educatorilor și profesioniștilor din grupul țintă o platformă de ultimă generație pentru înțelegerea și utilizarea tehnologiei Digital Twins.