Search
Close this search box.

„Fabrica Virtuală” la Centrul Universitar Pitești – POLITEHNICA București

La Centrul Universitar Pitești – POLITEHNICA București a avut loc a IX-a ediție a workshopului “Fabrica Virtuală: o interfață între universitate și industrie, Meseriile viitorului în contextul unei revoluții industriale”. Evenimentul a reunit profesioniști, cadre didactice și studenți pentru a discuta și explora importanța inteligenței artificiale în dezvoltarea companiilor.
Facultatea de Mecanică și Tehnologie a Centrului Universitar Pitești, în colaborare cu Asociația Generală a Inginerilor din România, sucursala Argeș, a organizat acest eveniment pentru a aborda teme esențiale precum inovația, educația, sustenabilitatea și viitorul industriilor. Conducerea Centrului Universitar Pitești a subliniat importanța acestor teme pentru pregătirea viitorilor specialiști și pentru adaptarea la cerințele unei economii în continuă schimbare.
Workshopul a beneficiat de participarea a peste 15 agenți economici parteneri ai Centrului Universitar Pitești. Aceștia au oferit intervenții valoroase pe teme de actualitate și interes pentru studenți, promovând astfel o colaborare strânsă între mediul academic și cel industrial.
Un alt obiectiv important al evenimentului a fost stimularea implicării altor departamente din cadrul Centrului Universitar Pitești în activități de formare a cadrelor didactice, dar și în activități extracurriculare destinate studenților. Aceste inițiative contribuie la dezvoltarea competențelor necesare pe piața muncii și la îmbunătățirea experienței educaționale.
S-a discutat despre realizarea de parteneriate între firmele participante și Centrul pentru Învățământ Dual, promovând un model educațional orientat spre nevoile pieței muncii. Acest model facilitează integrarea practică a studenților în mediul profesional, oferindu-le oportunitatea de a aplica cunoștințele teoretice în contexte reale.
Centrul Universitar Pitești continuă să mențină un nivel teoretic și aplicativ ridicat în pregătirea viitorilor specialiști, adaptându-se permanent la evoluțiile tehnologice și economice. Workshopul “Fabrica Virtuală” reprezintă un exemplu de succes al angajamentului său de a sprijini inovația și de a forma profesioniști capabili să răspundă provocărilor viitorului.

Share

TE-AR PUTEA INTERESA ȘI
ULTIMELE POSTĂRI
Echipele Facultății de Mecanică și Tehnologie au triumfat la Concursul Internațional Studențesc KART LOW COST 2024, desfășurat la Institutul Superior de Automobile și Transporturi din Nevers, Franța. Sub îndrumarea profesorilor, studenții au conceput și realizat două karturi, unul electric și unul termic, câștigând locul întâi la toate probele. Competiția a avut două etape: prezentarea proiectelor inginerești în fața unui juriu și testarea karturilor pe circuitul Magny-Cours. Echipele au excelat atât în detalierea tehnică și justificarea bugetului, cât și în demonstrarea abilităților de conducere și rezolvarea problemelor tehnice, evidențiind ingeniozitatea și spiritul de echipă.
La Centrul Universitar Pitești - POLITEHNICA București a avut loc a IX-a ediție a workshopului "Fabrica Virtuală: o interfață între universitate și industrie, Meseriile viitorului în contextul unei revoluții industriale". Evenimentul a reunit profesioniști, cadre didactice și studenți pentru a discuta și explora importanța inteligenței artificiale în dezvoltarea companiilor.