Search
Close this search box.

Facultatea de Mecanică și Tehnologie din cadrul Centrului Universitar Pitești-POLITEHNICA București organizează #PoliAutoFestPitești, Ediția a IV-a

Facultatea de Mecanică și Tehnologie a Centrului Universitar Pitești – Universitatea Națională de Știință și Tehnologie POLITEHNICA București, anunță cu entuziasm organizarea evenimentului #PoliAutoFest@Pitești în perioada 06-07 iulie 2024, între orele 10:00-18:00.

#PoliAutoFest@Pitești promite să fie o experiență captivantă pentru pasionații de automobile și nu numai. Evenimentul va include o serie de activități și demonstrații de interes:

  • Demonstrații de siguranță rutieră, susținute de renumitul pilot de racing Vali Porcișteanu, vor aduce în prim-plan tehnici și practici esențiale pentru conducerea în siguranță.
  • Spații expoziționale dedicate marilor constructori auto precum Dacia, Nissan, Peugeot, Citroën, Opel, Toyota și Jeep, unde vor fi prezentate ultimele noutăți și inovații din industria auto.
  • Demonstrații de inginerie inversă și prototipare rapidă (3D scanning și 3D printing), tehnici de vârf în domeniul ingineriei autovehiculelor, vor fi prezentate în detaliu.
  • Prezentarea sistemului portabil de măsurare a emisiilor la eșapament (PEMS), utilizat în testele de omologare de tip RDE – Real Driving Emissions. Aceasta activitate este realizată în colaborare cu Renault Technologie Roumanie și HORSE Romania.
  • Stand expozițional Pirelli, dedicat anvelopelor de Formula 1, unde vizitatorii vor putea afla mai multe despre tehnologiile utilizate în producția acestora.
  • Întâlniri cu reprezentanți ai Registrului Auto Român și ai Inspectoratului pentru Situații de Urgență, oferind oportunitatea de a discuta și învăța despre regulile și normele de siguranță.
  • Expoziție de autoturisme istorice, incluzând modele emblematice precum Dacia 1300, ARO și Oltcit, ce au marcat istoria autohtonă.
  • Discuții aplicate despre beneficiile utilizării combustibililor alternativi, susținute de reprezentanții Proeco Gas Systems.

Evenimentul va avea loc în parcarea din spatele Centrului Universitar Pitești, situată pe strada Târgul din Vale Nr. 1.

Prin intermediul acestui eveniment, Facultatea de Mecanică și Tehnologie, prin Școala de Ingineri de Autovehicule Rutiere (a treia ca vechime din țară, sărbătorind anul acesta 55 de ani de existență), își propune să contribuie la creșterea nivelului de înțelegere a importanței industriei auto pentru comunitatea locală. De asemenea, evenimentul vizează sensibilizarea opiniei publice în ceea ce privește necesitatea existenței unui învățământ superior de calitate în domeniul Ingineriei Autovehiculelor, la Pitești. Această inițiativă se înscrie în cadrul acțiunilor de responsabilitate socială asumate de instituție.

Share

TE-AR PUTEA INTERESA ȘI
ULTIMELE POSTĂRI
Proiectul EUDiTi – Europe Digi Twins susține transformarea digitală și utilizarea tehnologiilor verzi la nivelul învățământului superior prin încurajarea practicilor inovatoare de învățare și de predare. Ca parte a programului Erasmus+, EUDiTi își propune să abordeze prioritățile educaționale cheie, oferind studenților, educatorilor și profesioniștilor din grupul țintă o platformă de ultimă generație pentru înțelegerea și utilizarea tehnologiei Digital Twins.