Search
Close this search box.

POLITEHNICA Bucuresti a acordat titlul academic Doctor Honoris Causa domnului profesor Alexandru Athanasiu

Senatul Universității Naționale de Știință și Tehnologie POLITEHNICA București, la propunerea Facultății de Științe Economice și Drept, a acordat astăzi, 17 mai 2024, Titlul Academic de Doctor Honoris Causa Profesorului univ. dr. Alexandru ATHANASIU, profesor emerit al Facultății de Drept – Universitatea din București.

Ceremonia de acordare a titlului s-a desfășurat în cadrul Centrului Universitar Pitești și s-a bucurat de prezența Domnului Mihnea COSTOIU – Rectorul Universității Naționale de Știință și Tehnologie POLITEHNICA București.

De asemenea, alături de comunitatea noastră academică au fost prezenți membri ai Guvernului României – Doamna Simona BUCURA-OPRESCU -Ministrul Muncii și Solidarității Sociale, autorități locale și regionale, reprezentanți din conducerea Senatului Universității din București.

Prof.univ.dr. emerit Alexandru ATHANASIU este un promotor al excelenței academice și a avut o contribuție constantă la promovarea imaginii Centrului Universitar Pitești – POLITEHNICA Bucuresti în plan național, european și internațional.

Titlul de Doctor Honoris Causa conferit Profesorului Alexandru Athanasiu este un bun prilej pentru a consolida relațiile de colaborare cu Academia de Ştiinţe Juridice din România.

Share

TE-AR PUTEA INTERESA ȘI
ULTIMELE POSTĂRI
Echipele Facultății de Mecanică și Tehnologie au triumfat la Concursul Internațional Studențesc KART LOW COST 2024, desfășurat la Institutul Superior de Automobile și Transporturi din Nevers, Franța. Sub îndrumarea profesorilor, studenții au conceput și realizat două karturi, unul electric și unul termic, câștigând locul întâi la toate probele. Competiția a avut două etape: prezentarea proiectelor inginerești în fața unui juriu și testarea karturilor pe circuitul Magny-Cours. Echipele au excelat atât în detalierea tehnică și justificarea bugetului, cât și în demonstrarea abilităților de conducere și rezolvarea problemelor tehnice, evidențiind ingeniozitatea și spiritul de echipă.
La Centrul Universitar Pitești - POLITEHNICA București a avut loc a IX-a ediție a workshopului "Fabrica Virtuală: o interfață între universitate și industrie, Meseriile viitorului în contextul unei revoluții industriale". Evenimentul a reunit profesioniști, cadre didactice și studenți pentru a discuta și explora importanța inteligenței artificiale în dezvoltarea companiilor.