Search
Close this search box.

Cel mai mare eveniment dedicat energiei verzi și sustenabilității se întoarce în Campusul POLITEHNICII în luna martie!

EnergyFEST prezintă publicului larg cele mai recente descoperiri tehnologice dindomeniul energiei nepoluante!

POLITEHNICA București,în parteneriat cu Facultatea de Energetică, reunește pe un teren neutru, cei mai importanți jucători de pe piața energiei, liderii din industria energetică, autorități de reglementare și reprezentanți ai mediului academic pentru a discuta cele mai recente inovații tehnologice, soluții de stocare a energiei și adaptarea la economia circulară. POLITEHNICA București vă invită în perioada 14-16 martie 2024 la cea de-a doua ediție EnergyFEST, unul dintre cele mai importante evenimente din România, un festival unic dedicat energiei verzi și sustenabilității. Într-un context economic complex, influențat de consecințele încălzirii globale, EnergyFEST reunește principalii factori de decizie din întregul spectru al ecosistemului energetic.

„Care sunt provocările tranziției verzi, în general, și a tranziției energetice, în special, și cum pot fi depășite acestea? Prin intermediul EnergyFEST, promovăm inovația, sustenabilitatea și colaborarea între mediul academic, sectorul privat și autorități. Ne concentrăm eforturile pentru a aborda problemele complexe ale energiei, cum ar fi reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră, creșterea eficienței energetice și promovarea surselor curate și regenerabile. Prin participarea la EnergyFEST, ne asigurăm că Facultatea de Energetică rămâne în vârful evoluției domeniului energiei, pregătind astfel viitoarea generație de lideri și inovatori în acest sector vital pentru societatea noastră. Suntem mândri că putem să contribuim la construirea unui viitor energetic sustenabil și eficient pentru toți prin acest eveniment de amploare.”, DECAN Facultatea de Energetică, Prof. dr. ing. Lăcrămioara Diana Robescu

Care sunt cele mai noi tehnologii pentru asigurarea rezilienței și securității energetice? Specialiștii din mediul academic și economic prezenți la EnergyFEST pentru a discuta principalele teme ale momentului și pentru a găsi soluții la provocările viitorului. Tinerii studenți și profesioniștii din domeniu au oportunitatea de a interacționa cu companii de top și de a explora perspectivele de carieră într-un mediu interactiv.

Cum vor contribui conceptele de “smart cities” și “smart grids” la eficientizarea și optimizarea consumului de energie la nivel urban? EnergyFEST este locul de întâlnire al profesioniștilor din industria energetică, dar și spațiul în care viitorii specialiști vor înțelege cum se pot forma și care sunt oportunitățile de carieră ale viitorului.

„Cum vor schimba tehnologiile digitale, precum inteligența artificială și blockchain, modul în care funcționează industria energetică în viitor? EnergyFEST nu reprezintă doar un eveniment, ci este și o platformă vitală pentru întâlnirea și colaborarea dintre profesioniștii, experții și pasionații din domeniul energetic. Cred că acest eveniment este de o importanță fundamentală pentru evoluția și inovarea continuă a sectorului energetic. Ce rol va juca colaborarea internațională și schimbul de tehnologie în accelerarea tranziției către o economie bazată pe energie verde și sustenabilitate? EnergyFEST nu expune doar cele mai noi tehnologii și soluții din domeniul energiei, ci și facilitează schimbul de idei, experiențe și bune practici între actorii-cheie din industrie, fiind locul ideal unde tinerii studenți și viitorii ingineri își pot dezvolta cunoștințele și abilitățile, având acces la cele mai recente tendințe și provocări din domeniul energetic.”, RECTOR Universitatea Națională de Știință și Tehnologie POLITEHNICA București, Mihnea COSTOIU

Share

TE-AR PUTEA INTERESA ȘI
ULTIMELE POSTĂRI
Se împlinesc 200 de ani de la prima interpretare a Simfoniei a 9-a, compusă de Ludwig van Beethoven, astfel dedicăm următoarele minute uneia din cele mai renumite compoziții ale sale.
Sâmbătă, 11 mai 2024, Departamentul Matematică-Informatică din cadrul Centrului Universitar Pitești - POLITEHNICA București a organizat a V-a ediție a Concursului regional de programare "Programming Day" pentru elevi de liceu și studenți.
La Centrul Universitar Pitești – Politehnica București a fost celebrat evenimentul istoric prin care s-a creat Uniunea Europeană. Evenimentul a fost onorat de prezența distinșilor oficiali academici ai instituției: Rectorul Mihnea Costoiu, Prorectorul Coordonator- Cristian Negrescu, Prorectorul Centrului Universitar Pitești- Tudor Petrescu și Vicepreședintele Senatului UNiversitar- Alin Mazăre, care au adresat un călduros cuvânt de bun-venit participanților.